Mainos
Mainos

Jytky ankaran kritiikin kohteena myös Portugalissa

Perussuomalaisten historiallinen vaalimenestys on viime päivinä ollut luetuimpia aiheita Portugalin tiedotusvälineissä.

Vaalitulos on hallinnut lehtien etusivuja ja verkkouutisia, joissa perussuomalaisten vaalivoitto on ollut luetuimpia uutisia. Syynä mielenkiintoon on perussuomalaisten vastustama, Portugalille kaavailtu EU-tukipaketti.

- Olen pahoillani Portugalin puolesta, mutta en ota riskiä”, viikkolehti Expresso otsikoi puheenjohtaja Timo Soinin haastattelun.

Soini toteaa lehdelle, ettei Portugali pysty maksamaan takaisin rahoja, joita sille nyt valmistaudutaan lainaamaan. Haastattelussa Soini ehdottaa Portugalille tilapäistä poistumista eurosta, kunnes maa saa taloutensa kuntoon.

Portugali perää talvisodan kalavelkoja

Suomen ulkoministeriön mukaan faktapohjaisen uutisoinnin rinnalla on paljon perussuomalaisia kritisoivaakin sisältöä.

Päivälehdistä kantaaottavin on Diário de Notícias, joka on kaivanut arkistoistaan Suomea koskevaa uutisointia talvisodan ja toisen maailmansodan ajalta. Lehti perusteleekin vaatimustaan EU-tuen hyväksymistä vanhoilla uutisilla, joiden mukaan Portugali auttoi Suomea sota-aikana.

- Aikana, jolloin Suomi katsoi suoraan rotkoon, portugalilaiset eivät epäröineet ja ilmoittautuivat apuun”, Diário de Notícias kiteyttää maiden tämänhetkistä vastakkainasettelua.

Uutisointi ja Suomen rooli mahdollisena esteenä Portugalin avulle ovat kirvoittaneet vilkkaan julkisen keskustelun aiheesta niin lehtien yleisönosastoilla kuin verkkosivujen kommenteissa. Perussuomalaisten kannan ymmärtäviä löytyy, mutta kielteinen suhtautuminen Suomeen Portugalin ”hylkääjänä” on lisääntynyt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme