Mainos
Mainos

Jyväskylä ei halua periä kaupunginjohtajan kohuerorahaa

Jyväskylän valtuusto on päättänyt toistamiseen, että entiselle kaupunginjohtajalle Pekka Kettuselle maksettua erorahaa ei peritä takaisin.

Valtuuston enemmistön kanta oli, että kaupungilla ei ole oikeudellisia perusteita aloittaa perintäprosessia tuomioistuimessa.

Valtuutettu Riitta Tynjä (komm.) esitti perintään ryhtymistä, mutta esitys raukesi, koska sitä ei kannatettu.

Jyväskylä teki vuonna 2004 kaupunginjohtaja Pekka Kettusen kanssa sopimuksen, jonka mukaan kaupunginjohtaja eroaa ja saa 200 000 euron korvauksen. Sopimuksesta syntyi kiista, jota on ratkottu hallintotuomioistuimissa vuosia.

Vuonna 2006 korkein hallinto-oikeus (KHO) kumosi kaupunginhallituksen tekemän erorahapäätöksen. Kaupunki ei kuitenkaan halunnut periä rahoja takaisin Kettuselta. Vuonna 2007 valtuusto päätti, että perintätoimiin ei ryhdytä. Tämän päätöksen KHO kumosi elokuussa, ja asia palasi Jyväskylän hallintoelinten käsiteltäväksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot