Mainos
Mainos

Jyväskylä ei perine Kettusen erorahaa takaisin

Kiistelty 200 000 euron eroraha maksettiin Jyväskylän entiselle kaupunginjohtajalle Pekka Kettuselle vuonna 2004. Sekä Hämeenlinnan hallinto-oikeus että korkein hallinto-oikeus ovat sittemmin todenneet, että kaupunginhallitus ylitti erorahasta päättäessään toimivaltansa.

Jyväskylän entinen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen saa pitää kiistellyn 200 000 euron erorahansa, jos kaupunginhallitus ja valtuusto hyväksyvät nykyisen kaupunginjohtajan Markku Anderssonin ehdotuksen.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tiistaina. Lopullisesti takaisinperinnästä päättää kaupunginvaltuusto.

Eroraha maksettiin Kettuselle huhtikuussa 2004. Sekä Hämeenlinnan hallinto-oikeus että korkein hallinto-oikeus ovat sittemmin todenneet, että kaupunginhallitus ylitti erorahasta päättäessään toimivaltansa.

Anderssonin ehdotus perustuu Jyväskylän kaupungin Kuntaliitolta pyytämään asiantuntijalausuntoon, joka käsittelee mahdollisuutta periä rahoja takaisin Kettuselta itseltään tai tilivelvollisilta luottamushenkilöiltä ja virkamiehiltä.

Lausunnossa todetaan, että rahojen perintään tilivelvollisilta ei oleoikeudellisia edellytyksiä. Kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa 2005 vapauttaa vastuusta vanhan kaupunginhallituksen jäsenet ja asiaa valmistelleet virkamiehet.

Takaisinperintä Kettuselta itseltään taas on lausunnon mukaan epävarmaa sekä lopputuloksen, oikeudenkäyntikustannusten kuin oikeuspaikankin osalta. Lausunnossa suositellaan, ettei perimistoimia käynnistetä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot