Mainos
Mainos

Jyväskyläläinen verkkopeli auttaa lukivaikeuksissa

Lukutaitoa opettava suomalainen verkkopeli on tuonut erittäin lupaavia tuloksia lukivaikeuksien hoidossa. Ekapeliä käyttäneet riskilapset saavuttivat ja jopa ohittivat tavalliset luokkatoverinsa luku- ja kirjoitustaidossa.

Ekapeli on kaikille lapsille tarkoitettu ilmainen oppimisympäristö. Se on suunniteltu lukivaikeuksien voittamiseen yli 6-vuotiailla lapsilla.

Peliä kehittävät Jyväskylän yliopiston psykologian laitos ja Niilo Mäki Instituutti opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Sitä käytetään esikouluissa, kouluissa, puheterapiassa ja kodeissa.

Tutkija Nina Saine on selvittänyt pelin tehoa lauantaina tarkastettavassa väitöksessään. Hän vertaili erityisopetusta saavien riskilasten oppimistuloksia ilman peliä ja sen kanssa.

- Ekapelillä tehostettu erityisopetus oli selvästi tehokkaampaa kuin pelkkä erityisopetus, Saine sanoo.

Pelaajat myös saavuttivat ja jopa ohittivat vertailuryhmänä olleita normaalilukijoita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot