Mainos
Mainos

Jyväskyläläisvaltuutettu erottamisestaan: Aika nopeassa tahdissa toimittu

Onhan tämä yllättävää ja surullista, sanoo kristillisdemokraateista erotettu jyväskyläläisvaltuutettu Juhani Starczewski.  

– Yleensä monet asiat politiikassa ja KD:ssäkin aika hiljalleen etenevät. Tässä on ainakin sitten aika nopeassa tahdissa toimittu. Onhan tämä aika hurja tilanne, Starczewski sanoo.  

Puolueen Jyväskylän paikallisosaston johtokunta erotti tänään puhemies Eero Heinäluoman (sd.) vaimon kuolemaa kommentoineen valtuutetun puolueen jäsenyydestä. Valtuutettu oli Keskisuomalaisen nettikirjoittelussa ja myöhemmin haastattelussa antanut ymmärtää, että Heinäluoman vaimon sairastuminen ja kuolema johtuivat puhemiehen homomyönteisyydestä ja saattoivat siten olla "Jumalan kosto".

Starczewski kertoo tänään lähettäneensä sähköpostitse pahoittelut Heinäluomalle.  

-Keskustelun olisi voinut käydä jossain muualla, hän sanoo.  

Puoluesihteeri Asmo Maanselän mukaan valtuutetun kirjoitukset puhemiehen vaimon kuolemasta ovat törkeitä ja täysin puolueen eettisten sääntöjen vastaisia.  

-Hän on loukannut syvästi useita henkilöitä puheillaan, Maanselkä sanoo.  

Myös puolueen puheenjohtaja sisäministeri Päivi Räsänen pitää kaupunginvaltuutetun kommentteja Heinäluoman puolison kuolemasta loukkaavina ja julmina.  

-Olin järkyttynyt. Olen myös keskustellut puhemies Heinäluoman kanssa tänään ja pahoitellut tätä. Irtisanoudun täysin tällaisista ajatuksista. Ne ovat täysin oman vakaumukseni ja puolueen eettisten säännösten vastaisina, Räsänen sanoo.  

Räsäsen mukaan kyse on erittäin vakavasta asiasta. Räsänen muistuttaa, että kyseessä on eduskunnan puhemies ja henkilö, jolla on menossa kipeä suruaika.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme