Mainos
Mainos

Jyväskylän ja Tampereen yliopistot liittoutuvat

Tampereen ja Jyväskylän yliopistot sekä Tampereen teknillinen yliopisto ryhtyvät tiivistämään yhteistyötään.

Opetusministeriö on myöntänyt rahoitusta niiden muodostaman yliopistoallianssin käynnistämiseen.

Kolmen opinahjon opiskelijat on tarkoitus jatkossakin valita yhden yliopiston ja koulutusohjelman opiskelijoiksi, mutta heillä on opiskeluoikeus kaikissa kolmessa.

Yliopistoilla säilyy suunnitelmien mukaan itsenäinen hallinto, mutta tuki- ja hallintopalvelut yhdistyvät osittain ja niiden päällekkäisyyksiä karsitaan. Sen sijaan mitään opetusyksikköjä ei ole tarkoitus lakkauttaa.

- Työnjakoa ja sisäänotettavien opiskelijoiden määriä saatetaan kyllä miettiä uusiksi, kertoo yliopistoallianssin pääsihteeri Mika Nieminen.

Nyt luvattua rahoitusta käytetään huippututkimuksen, tutkijakoulujen ja maisteriohjelmien kehittämiseen sekä koulutuksen rakenteellisiin uudelleenjärjestelyihin.

- Tutkimus on edellä, mutta koulutus tulee varsin nopeasti perässä, luonnehtii Nieminen.

Tampereen yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto kiilaavat liittoutumisellaan samaan kokoluokkaan Helsingin yliopiston kanssa. Yliopistoallianssin on määrä olla täydessä toiminnassa vuonna 2011.

Opetusministeriö myönsi uudistukselle kolme miljoonaa euroa tälle vuodelle. Rahoitusta on luvassa myös ainakin ensi vuodeksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme