Mainos
Mainos

Jyväskylän messuhallin turman syynä valmistusvirhe

Jyväskylän messuhallin katon sortumisen syyksi on paljastunut valmistusvirhe. Ensin romahtaneen kattoristikon liitoksesta puuttui useita vaarnatappeja.

Tutkintalautakunta on löytänyt Jyväskylän messuhallin sortuneista kattorakenteista valmistusvirheen. Ensin romahtaneen kattoristikon liitoksesta puuttui 26 vaarnatappia. Terästappeja piti olla liitoksessa 33, mutta niitä löytyi vain seitsemän.

Lautakunnan puheenjohtaja Tuomo Karppisen mukaan vaarnatappien puuttuminen on oleellisesti heikentänyt kattoristikon lujuutta, mutta ei vielä riitä selittämään katon romahtamista.

Karppinen uskoo, että tutkintalautakunta on päässyt sortuman syiden jäljille, mutta monta asiaa on vielä selvittävä ennen lopullista lausuntoa. Yhden liitoksen pettäminen ei pitäisi rikkoa rakenteita, koska ristikot on kytketty pareittain toisiinsa.

Tutkintalautakunta ilmoitti löydöstään heti kattoristikoiden valmistajalle turkulaiselle Late-Rakenteet Oy:lle, jossa ei aluksi voitu kuin ihmetellä asiaa.

Pari viikkoa sitten valmistuneen laajennusvaiheen katosta osa romahti alas viime lauantaina. Kukaan ei loukkaantunut turmassa, mutta aineelliset vahingot ovat miljoonia euroja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme