Mainos
Mainos

Jyväskylän pommimiehen liikkumisista useita havaintoja

Keskusrikospoliisi on saanut yleisöltä useita havaintoja 37-vuotiaan miehen liikkeistä ennen Jyväskylässä ja Keuruulla viime viikolla sattuneita pommiräjähdyksiä. Myös muut tutkimustulokset varmistavat olettamusta, että Jyväskylässä kerrostaloräjähdyksessä kuollut mies asetti ansapommin myös keuruulaiseen kesämökkiin.

Pommimiehen kuoleman aiheuttanut raju kerrostaloräjähdys tapahtui torstai-iltana Jyväskylän Kangasvuoren kaupunginosassa. Keuruulainen kesämökki hajosi räjähdyksessä perjantaina iltapäivällä, ja kaksi ihmistä sai vammoja.

Epäilty osti akkuja

Mökkiräjähdyksessä loukkaantui pommin asettajaksi epäillyn velipuoli vaimoineen. Nainen on jo päässyt pois sairaalasta eikä miehelläkään ole hengenvaaraa. He saivat sirpalevammoja eri puolille vartaloaan.

- En osaa kuvitella, että pommeja löytyisi lisää. Tutkimukset jatkuvat ja ajankohdat täsmentyvät, rikosylikomisario Terho Rajala tiivisti tilanteen.

Rajalan mukaan tutkijoilla on lisäksi muita tekoon liittyviä todisteita. Epäilty osti viime torstaina kaksi pientä akkua keuruulaisesta varaosaliikkeestä. Merkkejä samanlaisten akkujen osista on löytynyt molemmilta räjähdyspaikoilta.

Pommimiehen motiivina poliisi pitää uusioperheen sisäisiä ännitteitä, kesämökin omistuskiistaa ja välirikkoa jyväskyläläisen tyttöystävänsä kanssa. Lomapaikka oli siirtynyt 25-vuotiaan miehen omistukseen kuluvan vuoden aikana.

Omaisuusvahingot jäänevät korvaamatta

Jyväskylän Halmekadulla on aloitettu vaurioituneen rapun asuntojen tuenta. Talon D-rappu vaurioitui niin pahoin, että siinä osassa oli romahdusvaara. Muihin rappuihin asukkaat palasivat viime viikon lopulla.

Keskusrikospoliisi pääsee tekemään teknisiä tutkimuksia räjähdyspaikalla loppuviikosta tai ensi viikolla. Vuokrakerrostalon omistaa Jyväskylän kaupunki. Rajalan mukaan valtion korvaussääntö maksaa rikoksen uhreiksi joutuneille korvauksia henkilövahingoista, mutta Jyväskylän tapauksessa aineellisia korvauksia valtiolta ei ilmeisesti ole luvassa. Varmimmin ainevahingoista korvauksia maksaa kotivakuutus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme