Mainos
Mainos

Jyväskylässä Jyvälän kartanossa tulipalo – rakennus saattaa tuhoutua täysin

Jyväskylässä Jyvälän kartanossa on syttynyt tulipalo. Päivystävän palomestarin mukaan kansalaisopiston käytössä oleva rakennus saattaa tuhoutua palossa täysin.

Vielä ei tiedetä, onko palossa loukkaantunut ketään.

Palosta leviää paljon savua ympäristöön. Palomiehet ovat käyneet herättämässä vieressä sijaitsevan kerrostalon asukkaat, jotta he tietäisivät varautua evakuointeihin. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, ettei evakuointeihin tarvitse ryhtyä.

Jyvälän kartano sijaitsee aivan keskustan kupeessa, Mäki-Matin kaupunginosassa. Kartano on rakennettu tiettävästi 1920-luvulla ja se on alkuperäiseltä nimeltään Nisulan kartano. Jyvälän verkkosivuilla kerrotaan, että rakennus on museoviraston erityisen suojelun kohde, koska se on kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti arvokas.

Rakennuksessa toimii Jyvälän Setlementti ry:n kansalaisopisto, joka järjestää aktiivisesti opetusta ja erilaista vapaa-ajan toimintaa. Jyvälässä toimii myös 33-paikkainen lastentarha.

Palokunnalla on ollut Jyväskylässä yön aikana paljon töitä. Vain noin tuntia aiemmin palokuntaa työllisti kahden roskakatoksen ja auton tulipalo Oikokadulla.

Jyvälän tulipaloa on ollut sammuttamassa kymmenkunta palolaitoksen yksikköä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme