Mainos
Mainos

Jyväskylästä löytyi vanhoja taistelukaasunäytteitä

Puolustusvoimat tekee ympäristötutkimuksia 16 paikkakunnalla. Jyväskylässä on löydetty kahdeksan kaasunäytepulloa.

Keski-Suomen sotilasläänin varastoalueelta Jyväskylän Seppälänkankaalta on löydetty kahdeksan puolustusvoimille kuulunutta, tutkimuskäyttöön tarkoitettua kaasunäytepulloa. Kahdessa pullossa on ollut rikkisinappikaasua ja kolmessa typpisinappikaasua. Loppuja näytteistä tutkitaan vielä.

Varastoalueen vartiointia on tehostettu ja löydöksestä on tiedotettu sotilasalueella työskentelevälle henkilöstölle.

Puolustusvoimat luopuu Seppälänkankaan varastoalueesta tämän vuoden aikana. Näytteet löydettiin käytöstä poistettavien alueiden ympäristötutkimuksen yhteydessä noin metrin syvyydestä maaperästä.

Edellinen löytö kaksi vuotta sitten

Puolustusvoimat on käynnistänyt ympäristötutkimuksia 16 eri paikkakunnalla - muun muassa Säkylässä, Orivedellä ja Vammalassa. Suurimmat hankkeet liittyvät puolustusvoimien käytössä olleiden maa-alueiden luovuttamiseen siviilikäyttöön.

Tutkimusten tarkoituksena on selvittää maaperän ja pohjavesien tila sekä varmistaa, ettei alueelle jää vaarallista, haitallista tai räjähtävää materiaalia.

Maaperän puhdistukset on jo päätetty Iisalmen asevarikolla sekä käynnistetty Vammalan asevarikolla ja Talousvarikon liuotinainepesulassa Säkylässä. Keuruulla ja Utissa aloitetaan vielä tämän vuoden aikana käytöstä poistetun ampumaradan puhdistustyöt. Muiden kohteiden puhdistus aloitetaan seuraavan kahden vuoden aikana.

Helsingin edustalla olevalta Lonnan saarelta löytyi vastaavissa tutkimuksissa syyskuussa 2001 pieniä määriä kyynelkaasua ja sinappikaasua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot