Mainos
Mainos

Kaahailu nostaa kesän onnettomuustilastot nousuun

Liikenneturvallisuuden vaarantamiset lisääntyvät voimakkaasti kesä-, heinä- ja elokuussa.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala sanoo, että merkittävin syy tähän on ajonopeuksien nouseminen. Erityisesti nuorten kuljettajien "irtiotot" lisääntyvät.

- Kesällä kolmen kuukauden aikana liikenteessä kuolee enemmän ihmisiä kuin alkuvuoden viiden kuukauden tai syksyn neljän kuukauden aikana.

Myös moottoripyörät ja mopot tuovat oman lisänsä kesäliikenteeseen. Poliisi ottaa kuljettajan ajokortin pois, kun ylinopeutta on 50 km/h yli nopeusrajoituksen.

- Ajo-oikeuteen kajoaminen näyttää olevan tehokas puuttumiskeino, Rantala sanoo.

Myös kameravalvonta on purrut kaahailuun. Nuorten, noin alle kolmekymppisten miesten kaahailuun ei Rantalan mukaan ole selkeää syytä.

- Usein heillä ei ole kiire minnekään. Paljon on puhuttu, että kyse on asenteista.

- Omien kykyjen yliarviointi, turha riskinotto, luottamus siihen, että valvonta on vähäistä, arvioi kansanedustaja Pertti Salovaara (kesk.) syitä kaahailuun.

- Parasta kaahailun estämistä olisi se, että ihmiset tekevät lapsen. Lapsen voi myös opettaa liikennepoliisiksi, Salovaara ehdottaa.

Myös ikääntyvien kuljettajien aiheuttamat onnettomuudet ovat lisääntyneet tämän vuoden alussa. Edelleen myös alkoholi on vahvasti mukana liikenteen vaarantamisessa.

- Joka kymmenes minuutti ajaa Helsinki-Hämeenlinnan välillä kuski, jolla on veressä yli 0,5 promillea, Salovaara kertoo.

Rattijuoppoja jää eniten kiinni aamulla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme