Mainos
Mainos

Kaaharit innostuvat keväästä

Ajonopeudet kasvavat kevään myötä koviin lukemiin. Poliisin arvion mukaan joka kymmenes kuljettaja ajaa ylinopeutta. Kovaan vauhtiin innostavat sekä autojen että teiden hyvä kunto.

Toimittajamme seurasi viime yönä ylinopeuksia ajavia kuljettajia liikkuvan poliisin kyydissä.

Liikkuvan poliisin ilta alkoi Klaukkalassa pidettävällä ratsialla. Mukana oli kaksi tavallista poliisiautoa ja yksi siviiliauto. Puolen tunnin ratsian aikana kuudelle kuskille kirjoitettiin sakot. Yksi kuljettaja ei pysähtynyt poliisin merkistä, ja siviiliauto lähti kuskin perään. Kyse oli kuitenkin epähuomiosta.

- Tällä kertaa siitä nyt ei tule mitään lisärangasitusta, koska aurinko häikäisi kuljettaaa, mutta ylinopeudesta kirjoitetaan sakko, kertoo ylikonstaapeli Asko Meriläinen Liikkuvasta poliisista.

Illan hurjin tilanne sattui Helsinki-Tampere-moottoritiellä. Epäilty rattijuoppo ajoi ylinopeutta. Takaa-ajossa myös poliisin vauhti nousi kahteen sataan. Auton pysähtyessä selvisi, ettei auto ole katsastettu eikä kuskilla ole myöskään ajokorttia.

Liikkuvan poliisin illan saldoksi kertyi 10 sakkoa, 4 ajokieltoa ja 2 rattijuoppoa. Poliisin mukaan kyseessä on normaali ilta.

- Aina tämän verran on mukana ylinopeuden ajajia. En nyt sanoisi , että Suomessa on kaahailukulttuuria. Se on ehkä enemmänkin sellainen lievä ylinopeuskulttuuri, pohtii vanhempi konstaapeli Eero Savolainen Liikuvasta poliisista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme