Mainos
Mainos

Kaakkois-Aasian uhreja muistettu eri puolilla maata

Uusi vuosi on alkanut Suomessa suuren surun varjostamana. Piispa Eero Huovinen arvioi tragedian laajuuden selviävän vasta pitkän ajan kuluttua.

Kaakkois-Aasian katastrofin uhreja muistettiin yleisellä suruliputuksella, joka alkoi aamukahdeksalta ja päättyi kello neljältä. Uhreja ja heidän omaisiaan on muistettu myös uudenvuodenpäivän jumalanpalveluksissa. Kymmenet seurakunnat ovat keränneet kolehdin Kirkon Ulkomaanavun avustustyölle.

Myös Nurmijärven Klaukkalan kirkossa rukoiltiin hyökyaallon jäljiltä kadonneiden ja heidän omaistensa puolesta. Pastori Päivi Linnoinen puki kyläläisten tunteet sanoiksi.

- Me muistamme kadoksissa olevia kotikylämme läheisiä. Siunaa Ainoa, Samulia, Alviinaa, Mattia, Saanaa, Sampoa, Johannaa, Akia sekä Heidiä. Pidä heistä ja heitä surevista huolta.

Helsingin tuomiokirkon porrastasanteelle on pystytetty Aasian uhrien muistoristi, jonka luokse ihmiset kerääntyvät koleasta ilmasta huolimatta. Alkuiltaan mennessä kookkaan puuristin juurelle oli sytytetty kymmeniä kynttilöitä ja jätetty kukkia ja pehmoleluja.

Piispa Huovinen palasi tuhoalueelta

Helsingin Piispa Eero Huovinen saapui illansuussa Thaimaan katastrofialueelta kriisiapu- ja sielunhoitotehtävistä.

Helsinki-Vantaan lentokentällä Huovinen kuvasi tilannetta hyökyaaltoalueilla valtaisaksi tragediaksi, jonka laajuus selviää vasta pitkän ajan kuluttua.

- On vaikea verrata ihmisten kärsimystä, sillä jokainen menetys on ainutkertainen. Ehkä eniten pysäytti, kun näin rullatuolissa istuvan kymmenvuotiaan lapsen, joka oli menettänyt vanhempansa ja sisaruksensa.

Huovinen sanoo Aasian katastrofin olevan yksi hänen elämänsä suurimmista koettelemuksista.

(MTV3)

(Uutisten erikoislähetys Aasian luonnonkatastrofista 01.01.2005)

(Uutisten erikoislähetys Aasian luonnonkatastrofista (01.01.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot