Mainos
Mainos

Kaakkoisrajalle levitetään raivotautirokotetta

Maa- ja metsätalousministeriöstä kehotetaan jättämään pienpedoille tarkoitetut rokotesyötit maastossa rauhaan.

Raivotautirokotteen lentolevitys tehdään huomenna kaakkoisrajalla. Rokotesyöttien levityksellä pyritään estämään metsäraivotaudin leviäminen Suomeen. Syötit on tarkoitettu pienpedoille.

Keväällä rokotetta levitettiin myös Venäjän puoleisella alueella, kerrotaan maa- ja metsätalousministeriöstä. Lentolevityksen aikana torstaina pudotetaan kaakkoisrajan tuntumaan 80 000 rokotesyöttiä. Ne levitetään Virolahdelta Värtsilään ulottuvalle alueelle sekä etelärannikkoa pitkin Kotkasta länteen sijaitsevalle Pyhtäälle asti. Rokotteet sisältävät heikennettyä raivotautivirusta, joka on vaaratonta eläimille.

Rokotuskampanjat ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Raivotautitapauksia ei ole tavattu maassamme kymmeneen vuoteen supikoirissa, ketuissa eikä koirissa. Ministeriöstä kehotetaan jättämään syötit maastossa rauhaan.

Ihmisen, joka on saanut rokotetta suun ja silmien limakalvoille tai avohaavoihin, tulee pestä likaantuneet kohdat ja käväistä varmuuden vuoksi terveyskeskuksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot