Mainos
Mainos

Kaakkoisrajan matkustajamäärät edelleen kasvussa

Matkustajamäärät ovat edelleen kasvaneet kaakkoisen Suomen rajanylityspaikoilla. Huhtikuun loppuun mennessä henkilöliikenteen kokonaismäärä oli 1,2 miljoonaa matkustajaa. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 17 prosenttia.

rajavyöhyke

Parin viime viikon aikana liikennettä ovat vilkastuttaneet pääsiäinen, vappu ja Pietarissa alkanut jääkiekon MM-turnaus. Vilkkain rajanylityspaikka on edelleenkin Vaalimaa, jossa rajanylityksiä kirjattiin 628 804.

Seuraavaksi eniten rajanylittäjiä oli Nuijamaalla. Tilapäisillä rajanylityspaikoilla Imatralla ja Uukuniemellä matkustajamäärät ovat pienentyneet viime vuodesta. Turvapaikkaa hakevien Puolan romanien reitti on vakiintunut kulkemaan Vainikkalan rajanylityspaikan kautta, joten turvapaikka-anomuksia vastaanotettiin viimevuotista runsaammin eli 299 kappaletta.

Viisumin korvaavan Viipuri-kortin käyttö loppuu kokonaan lauantaina. Kaakkois-Suomen rajavartiostoon ei ole tullut tietoa korttia korvaavista toimista, kuten esimerkiksi viisumipisteistä raja-asemilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot