Mainos
Mainos

Kaakon joukkoliikenteelle 600 000 euroa tukea

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan joukkoliikenne saa lääniltä yhteensä vajaat 600 000 euroa (noin 3,2 milj. mk) tukea vuodessa.

Etelä-Suomen lääninhallituksen liikenneosasto on ratkaissut ostoliikenteen 83 kohteeseen tarjouskilpailun perusteella.

Kilpailussa tehtiin kaikkiaan 218 tarjousta, joista suurin osa tuli linja-autoyhtiöiltä ja osa takseilta. Valittujen yritysten kanssa tehdään kolmivuotinen ostosopimus, jonka lisäksi yritykset saavat lipputulot. Liikenteen hoitaja vaihtuu yhteensä 30 kohteessa. Liikenne alkaa kesäkuun alussa tai elokuussa.

Tuetut yhteydet ovat lähinnä kuntakeskusten välisiä runkoliikenneyhteyksiä. Ostoilla turvataan työ-, asiointi- ja koulumatkaliikenteen peruspalveluja silloin, kun niitä ei voida hoitaa pelkästään lipputulojen varassa.

Liikenneostojen lisäksi lääninhallituksen rahoitus kohdistuu seutu- ja kaupunkilippuihin sekä joukkoliikenteen kehittämishankkeisiin. Kunnat puolestaan ostavat alueidensa sisäisiä liikenneyhteyksiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot