Mainos
Mainos

Käännytetty egyptiläisisoäiti vetoaa KHO:hon

Kielteisen päätöksen oleskelulupahakemukseensa saanut egyptiläinen Eveline Fadayel hakee valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

64-vuotiaan Fadayelin asianajaja Eero Lamberg kertoo Helsingin Sanomille, että nainen tulee vetoamaan oikeuskäytännön yhdenmukaisuuteen ja esittämään tapauksen, jossa vastaavassa tilanteessa olleelle on myönnetty oleskelulupa.

Maahanmuuttovirastolta ja Helsingin hallinto-oikeudelta kielteisen päätöksen saaneella Fadayelilla on kolme Suomessa asuvaa lasta ja lapsenlapsia. Egyptissä leskellä ei oman kertomansa mukaan ole sukulaisia.

Ulkomaalaislain mukaan oleskelulupa voidaan myöntää perheenjäsenelle, jos lapsi on Suomen kansalainen. Perheeksi luetaan tällöin vain vanhemmat ja alaikäiset lapset. Fadayelin lapset ovat aikuisia, ja heistä yksi heistä on Suomen kansalainen.

(MTV3)

Lue myös:

(09.09.2009)

(05.07.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot