Mainos
Mainos

Kaapattujen lasten vanhemmat vetoavat Putiniin

Venäjälle kaapattujen lasten vanhemmat ovat vedonneet Venäjän pääministeri Vladimir Putiniin. Vanhemmat pyytävät pääministeriltä apua, jotta lasten olinpaikat ja olosuhteet selvitettäisiin, isien eristäminen lapsista lopetettaisiin ja venäläisten tuomioistuinten päätökset lasten tapaamisoikeuksista pantaisiin vihdoin täytäntöön. Paavo Isakssonin ja Erkki Ylösen lapset Maria ja Tommi kaapattiin Venäjälle vuonna 1997. Pietarin ja Moskovan kaupunkien tuomioistuimet ovat päättäneet, etteivät lasten äidit saa estää isien ja lasten tapaamisia.

Isakssonin ja Ylösen mukaan päätöksiä ei ole pantu täytäntöön, sillä äidit kieltäytyvät yhteistyöstä ja piilottelevat lapsia. Isät kritisoivat venäläisiä viranomaisia toimimattomuudesta. Isakssonille ja Ylöselle on myönnetty lastensa huoltajuus Suomessa. He ovat huolissaan lastensa turvallisuudesta ja olosuhteista Venäjällä. He tähdentävät, että lapsikaappaus on ihmisoikeusloukkaus, joka kohdistuu sekä lapseen että hänet menettävään vanhempaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme