Mainos
Mainos

Kääriäinen: Ahon jatkettava puheenjohtajana

Keskustan varapuheenjohtajan Seppo Kääriäisen mielestä Esko Ahon pitäisi jatkaa puolueen puheenjohtajana. Ahon odotetaan ensi viikolla kertovan tulevaisuudensuunnitelmistaan.

-Presidentinvaaleissa luotujen mahdollisuuksien kannalta olisi parasta, että Aho jatkaisi puheenjohtajana, toteaa Kääriäinen tänään tiedotteessaan. Kääriäisen mukaan myöskään keskustan johtosuhteita ei ole syytä muuttaa. Iltalehti kertoi viime tiistaina, että Aho toivoisi uudenlaista johtajajärjestelyä, jossa puheenjohtaja olisi ikään kuin "konsernin pääjohtaja" ja käytännön johtamistyö jäisi "toimitusjohtajalle" ja varapuheenjohtajille. Kääriäisen mukaan tällainen johtajamalli olisi virhe.

-Keskustalla on ollut perinteisesti puheenjohtajia, jotka ovat tehneet puoluetyötä tasavertaisina jäsenten kanssa ja kantaneet vastuun puolueen tilasta omia vaivojaan säästämättä. Puheenjohtajan tulee myös puolustaa puolueen näkemyksiä eduskuntatyössä. Kääriäisen mielestä myöskään varapuheenjohtajille ei pidä tehdä pysyviä toimenkuvia.

-Muilta puolueilta tai yritysmaailmasta kopioidut toimintamallit istuvat huonosti kansanvaltaiseen liikkeeseen, jonka yhteishenki perustuu jäsenistölle kuuluvan vallan ja vaikutusmahdollisuuksien kunnioittamiseen, kannanotossa todetaan. Kannanoton on allekirjoittanut myös Lapinlahden Keskustan puheenjohtaja Ossi Martikainen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme