Mainos
Mainos

Kääriäinen arvosteli Auran valintaa

Keskustan varapuheenjohtajan Seppo Kääriäisen mielestä Matti Auran (kok.) valinta liikenneministeriksi koventaa hallituksen linjaa. Kääriäisen mukaan Aura kävelee suoraan hallituksen sisäpiiriin. -Kova oikeistolaisuus ja piittaamattomuus vähäosaisia kohtaan saa merkittävää lisävauhtia, Kääriäinen arvioi Auran linjaa keskustan työelämäfoorumissa tänään Tampereella.

Puheenjohtaja Esko Aho muistutti foorumissa rakenteellisen työelämäreformin välttämättömyydestä. Työelämän säännöstö, sosiaaliturvajärjestelmät ja verotus on Ahon mielestä viritettävä uudelleen työn antamista ja tekemistä suosivaksi.

Puheenjohtaja Ahon mukaan nykyinen työmarkkinajärjestelmä ei pysty työreformiin. Reformin toteuttaminen edellyttää uutta kolmikantaa, jossa myös työttömien ja pienyrittäjien ääni pääsee kuuluville. Puheessaan Aho ruoti myös keskustan ja ammattiyhdistysliikkeen suhteita.

-Viime vaalikauden aikana suhteitamme ammattiyhdistysliikkeeseen rasitti se vastakkainasettelu, johon hallitus ja palkansaajajärjestöt joutuivat valtiontalouden tervehdyttämistoimia toteutettaessa. Syytä oli varmasti sekä sysissä että sepissä, entinen pääministeri muisteli.

Ahon mukaan työreformi luo edellytykset rakentaa uudenlaista yhteistyötä niiden ammattiyhdistysliikkeen osien kanssa, jotka ovat aidosti valmiit työttömyyttä alentaviin ja kansaa eheyttäviin yhteiskunnallisiin uudistuksiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme