Mainos
Mainos

Kääriäinen: Irak-jupakka uhkasi hallitusyhteistyötä

Pääministeri Anneli Jäätteenmäen eroon johtanut Irak-kriisi oli vähällä aiheuttaa poliittisesti vielä nähtyä vakavampia seurauksia, sanoo puolustusministeri Seppo Kääriäinen.

TV1:n Lauantaiseurassa haastateltavana ollut Kääriäinen myönsi, että keskustan ja SDP:n hallitusyhteistyön jatkuminen oli juhannusviikolla Irak-kriisin kärjistyessä kuilun reunalla.

-Kyllä se ilmeistä on. Näin jälkeenpäin sitten vasta moni asia on sitten vasta valjennut kaikessa syvyydessään ja konkreettisuudessaan. Kääriäisen näkemyksen mukaan kriittisinä juhannuksenaluspäivinä ei ollut kyse enää pelkästään pääministerin luottamuksesta ja vaihtamisesta.

-Ilmeisesti vaihtoehtona oli jopa hallituspohjan vaihtuminen joko suoraan tai sitten uusien eduskuntavaalien kautta, hän arvioi.

Kääriäinen kertoi panneensa merkille, että SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma oli kirjoittanut erääseen maakuntalehteen kolumnin "hieman tällaisessa sävyssä näiden tapahtumien jälkeen".

-Minä yhdyn siihen analyysiin, että siitähän siinä oli juhannuksen alla kysymys. Kääriäisen mukaan kovempia poliittisia seurauksia olisi ilmeisesti tullut, jos keskustan eduskuntaryhmä olisi harannut vastaan pääministerin vaihtamiselle.

-Eduskuntaryhmä koki ilmeisesti, että otetaan se pienimmän riesan tie, suostutaan pääministerin vaihtamiseen ja pidetään hallitusohjelma ja pohja entisellään. Kysymykseen, oliko Jäätteenmäkeä vaikea taivutella eroamaan, Kääriäinen vastasi, ettei hänellä ole siitä mitään käsitystä.

Jäätteenmäen poliittista tulevaisuutta Kääriäinen ei lähtenyt arvioimaan. Hänen poliittinen uransa ole kuitenkaan Kääriäisen mielestä millään tavalla loppuunkäsitelty.

-Kyllä hänellä on kyllä olemassa mahdollisuuksia, Kääriäinen arvioi. Hän uskoi, että sekaannuksen tilassa ollut keskusta pääsee jälleen tukevalle pinnalle lokakuun ylimääräisen puoluekokouksen jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme