Mainos
Mainos

Kääriäinen: Keskusta ei uhkaa presidenttiä potkuilla

Keskusta ei ole laittamassa presidenttiä viralta.

Näin linjaa eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen (kesk.) Itä-Savo- ja Länsi-Savo-lehtien haastattelussa. Hän ennakoi, että presidentille jää ulkopoliittisen vallan rippeitä ja puolustusvoimien ylipäällikkyys.

Kääriäinen on keskustan perustuslakiekspertti, ja hänen johdollaan päähallituspuolue valmistautuu perustuslain uudistukseen.

- Keskustan mielestä presidentin valtaa pitää viedä parlamentaariseen suuntaan. Keskusta ei halua laittaa presidenttiä viralta, mutta puolue haluaa parlamentarisoida turvallisuuspoliittista päätöksentekoa, Kääriäinen sanoo.

Presidentin asema puolustusvoimien ylipäällikkönä ei Kääriäisen mukaan kyseenalaistu. Hän tulkitsee, että presidentin toimimista ylipäällikkönä on pidetty jatkossakin suotavana.

Kääriäinen karsisi presidentiltä kaikki nimitysasiat. Hän ei kuitenkaan halua puuttua nimitysjupakkaan sisäministeriön kansliapäälliköstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme