Mainos
Mainos

Kääriäinen kiirehtii veroratkaisuja

Keskustan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen vaatii hallitusta tuomaan ensi vuoden verolait pikimmiten eduskunnan käsiteltäviksi. Iisalmessa tänään puhunut Kääriäinen piti käsittämättömänä sitä, että ihmisten elämään vaikuttavat veroratkaisut on jätetty kellumaan. Kääriäisen mielestä tulopoliittisen kokonaisratkaisun kaatuminen on valitettavaa. -Liittokohtaisten ratkaisujen riski liittyy työttömyyteen, kustannusten nousuun ja tuloerojen kasvuun. Niihin voidaan vaikuttaa verotuksella. Hallituksen verolinjan tulee olla poikkeuksellisen työllistävä ja sosiaalinen, Kääriäinen huomautti.

Eduskunnan ja kansalaisten tulee hänen mielestään tietää tulojen ja menojen kokonaisuus, koska eduskunta päättää menoista ja jopa etuuksien leikkaamisesta. -Eduskuntaa ei saa pitää tässäkään asiassa pimennossa eikä vallattomana, Kääriäinen sanoi. Keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä vaati tänään Muurlassa eduskunnalle myös työnantajamaksujen alennusta ja porrastusta koskevaa esitystä. Tulopoliittiset ratkaisut eivät ole hänen mielestään mitenkään sen esteenä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme