Mainos
Mainos

Kääriäinen: Liittoutumattomuudesta ei syytä luopua

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen ei näe, että Suomella olisi syitä luopua sotilaallisesta liittoutumattomuudesta. Paineita linjan tarkistamiseen ei hänen mukaansa tule myöskään EU:sta.

Kääriäinen ei usko, että EU:n sisälle syntyisi hallitusten välisen konferenssin seurauksena suljettu kova sotilaallinen ydin. Puolustusministeri torjuu sanomalehti Ilkassa myös väitteet, joiden mukaan Suomi olisi kansainvälisessä politiikassa jonkinlainen vapaamatkustaja, jos se ei liittoudu sotilaallisesti. Kääriäinen muistuttaa Suomen merkittävästä roolista perinteisessä rauhanturvatoiminnassa ja kansainvälisissä välitystehtävissä.

Vastaisuudessa Suomen on Kääriäisen mukaan vahvistettava rooliaan siviilikriisinhallinnassa. Tuoreen puolustusministerin mielestä Suomen tulee aktiivisesti ajaa EU:ssa pohdittavaa siviilikriisinhallinnan tutkimus- ja koulutuskeskusta. Kääriäisen mielestä Suomi olisi luonteva maa keskuksen sijaintipaikaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot