Mainos
Mainos

Kääriäinen: Nato ehdottaa vielä laajennettua kumppanuutta

Laajennettu kumppanuus olisi kiinnostanut Suomea, mutta idea tyrehtyi keväällä. Puolustusministeri Seppo Kääriäinen uskoo Naton lämmittävän hankkeen uudelleen.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen arvioi, että Natossa kehitelty laajennettu kumppanuus tulee vielä uudelleen esille. Yhdysvallat ja Iso-Britannia julkistivat hankkeen keväällä, mutta se kariutui jäsenmaiden sisäiseen erimielisyyteen. Kääriäinen uskoo liittokunnan kuitenkin vielä kypsyttelevän asiaa, kunhan Naton omat nopean toiminnan joukot on saatu toimintaan.

Suomi olisi ollut kiinnostunut laajennetusta kumppanuudesta, koska se tarjoaa mahdollisuuden saada enemmän ja aikaisemmin tietoa niistä operaatioista, joissa Suomi on mukana.

Kääriäinen arvelee, että kunhan liittouma saa omat kuvionsa selviksi, voi kumppanuushanke saada taas vauhtia.

- Nato ei nyt vielä tiedä mitä esittäisivät kumppaneille. Meillä on varaa odottaa ja suhteet ovat hyvässä kunnossa.

Kääriäinen arvelee, että Riian marraskuun huippukokouksen jälkeen Natossa on aikaa taas alkaa miettiä suhteita ulkomaailmaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme