Mainos
Mainos

Kääriäinen: Opettajien lomautukset estettävä neuvottelemalla

Keskustan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen esittää, että hallituksen on kiireellisesti aloitettava neuvottelut Kuntaliiton kanssa häiriöttömän koulutyön turvaamiseksi.

Keskustan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäisen mielestä syksyllä pitää olla varmuus siitä, ettei pakkolomia ole edessä. Kääriäinen vaatii hallitusta ja Opettajien ammattijärjestöä lopettamaan kuntien syyllistämisen opettajien pakkolomien vuoksi.

-Pakkolomautusten syynä on kuntien vaikeutunut taloudellinen tilanne, jota valtionosuuksien leikkaukset ovat kärjistäneet, Kääriäinen sanoi. Hän tähdensi, että koulujen perusopetuksen takaaminen kaikissa oloissa ja jokaisessa kunnassa on hallituksen vastuulla. Kääriänen arvioi, että valtionosuuksien leikkaukset ovat menneet niin syvälle, että perusopetus on vaarantunut monessa kunnassa ja kaupungissa riippumatta siitä, missä päin Suomea ne sijaitsevat, Kääriäinen arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme