Mainos
Mainos

Kääriäinen perää keskustelua puolustuksesta

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen kokee Suomen liittoutumattomuuslinjan selvinneen hyvin uusista haasteista.

Liittoutumattomuudelle on kuitenkin Kääriäisen mukaan tarpeen tullen olemassa vaihtoehtoja. Kääriäinen painottaa, että Suomea ei painosteta tai houkutella puolustuspoliittisissa ratkaisuissa.

Kääriäinen sanoo Kalevan haastattelussa myös, että Suomen puolustus- ja turvallisupoliittista selontekoa vasta valmistellaan ensi vuodeksi. Siksi vielä ei ole minkäänlaisen linjanvedon aika.

Puolustusministeri painottaa, että Suomen puolustus- ja turvallisupoliittista selontekoa valmistellaan ensi vuodeksi, eikä nyt ei ole tarpeen antaa edes alustavia linjauksia.

Kääriäinen kaipaa Suomeen lisää avointa keskustelua EU:n puolustuspolitiikasta. Suomen liittymistä EU:n mahdolliseen puolustusytimeen hän ei kommentoi.

Kääriäisen mukaan lähiaikoina joudutaan keskustelemaan myös rauhanturvaajien lähettämisestä Irakiin. Armeijalle ei puolustusministeri lupaa suuria korotuksia puolustusmäärärahoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot