Mainos
Mainos

Kääriäinen: Puolustusvoimien säästölinja edellyttää lakkautuksia

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen sanoo myös, että valtio ja Helsinki voisivat jakaa Santahaminan varuskuntasaaren.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen myöntää, että puolustusvoimien säästötalkoot merkitsevät kokonaisten joukko-osastojen lakkauttamisia.

Helsingin Sanomien haastattelussa Kääriäinen ei kuitenkaan suostu vielä paljastamaan, mitkä joukko-osastot aiotaan lakkauttaa tai kuinka monen varuskunnan toimintoja karsitaan. Kääriäisen asettama selvitysmies esitti viime kuussa, että puolustusvoimista lakkautettaisiin vuonna 2008 yksi aselajijoukko ja yksi jalkaväen joukko-osasto.

Kääriäinen keskustelee lakkautuksista pääesikunnan edustajien kanssa vielä huomenna, minkä jälkeen asiaa ryhdytään käsittelemään eduskunnan valiokunnissa. Puolustusvoimien toimintojen karsimisella on tarkoitus saavuttaa vuosittain runsaan 50 miljoonan euron säästöt.

Santahamina osittain Helsingille?

Kääriäisen mielestä Helsinki ja valtio voisivat jakaa Santahaminan varuskuntasaaren.

Ministeri sanoo, että Santahaminassa on tilaa sekä siviileille että armeijalle. Kaupunki haluaisi rakentaa saareen suuren asuinalueen, mutta Puolustusvoimat tahtoo pitää sen kokonaan itsellään.

Santahaminan varuskunta ei ole lakkautusuhan alainen.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 14.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme