Mainos
Mainos

Kääriäinen: Suomen rauhanturvamaine vaarassa

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen vaatii, että Upseeriliiton julistama hakukielto kansainvälisiin tehtäviin on purettava.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen pelkää, että kansainvälisten rauhanturvatehtävien hakusaarto vaarantaa Suomen maineen. Hänen mukaansa hakukielto pitääkin pikaisesti purkaa, jotta maan maine luotettavana ja hyvänä rauhanturvakumppanina säilyy.

Sanomalehti Kalevan haastattelema Kääriäinen ei pidä mahdollisena, että Upseeriliitto saisi oikeuden neuvotella kansainvälisten tehtävien palvelusehdoista. Lain mukaan ehtojen määrittely kuuluu puolustusministeriölle.

- On virhearvio, että täytyisi aivan erikseen rakentaa tällaisia työehtosopimuksia alusta loppuun saakka vaikkapa rauhanturvaamiseen. Sille tielle ei voida mennä, Kääriäinen toteaa lehdessä.

Upseerien ammattijärjestönä toimiva Upseeriliitto julisti rauhanturva- ja muiden kansainvälisten tehtävien hakusaarron viime viikolla. Puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala ilmoitti eilen eroavansa liitosta julistuksen vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme