Mainos
Mainos

Kääriäinen tapasi Rumsfeldin

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan suomalainen korkea teknologia kiinnostaa Yhdysvaltain puolustusteollisuutta.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen on päättänyt kahden päivän vierailunsa Washingtonissa tapaamiseen virkaveljensä Donald Rumsfeldin kanssa.

Kääriäinen vei tulevan EU-puheenjohtajan terveiset Rumsfeldille.

- Transatlanttinen linkki on tärkeä. Siinä on liioittelematta omat ongelmansa. Suomi koettaa omalla puheenjohtajakaudellaan pitää huolen siitä, että yhteys toimii. Lähestymisemme on käytännönläheinen, Kääriäinen sanaili tapaamisen jälkeen Pentagonin portailla.

- Suhteethan ovat hyvällä kannalla, Kääriäinen kiteytti näkemyksensä Suomen ja Yhdysvaltain keskinäisistä väleistä.

Ennen Rumsfeldia Kääriäinen keskusteli muun muassa Yhdysvaltain asevoimien teknologia- ja logistiikkahankinnoista vastaavan apulaispuolustusministeri Kenneth Kriegin kanssa.

- Yksityiskohtaisempaa ei voi sanoa, kuin että näillä neuvonpidoilla varmistetaan, että Suomi pystyy pitämään huolen puolustuksensa uskottavasta suorituskyvystä, Kääriäinen muotoili mahdollisista tulevista materiaalihankinnoista kysyttäessä.

Kääriäisen mukaan Suomen osaaminen herättää merkittävää kiinnostusta Yhdysvaltain sotateollisuuden piireissä.

- Korkean teknologian osaamisestahan Suomi tunnetaan joka paikassa. Kyllä se on se, mikä yhdysvaltalaisia kiinnostaa. Siinä on tietysti kyse myös teollisista, ei pelkästään puolustukseen liittyvistä asioista, Kääriäinen sanoi.

Suomen Yhdysvalloista hankkimia F-18 Hornet-hävittäjiä aiotaan joskus ensi vuosikymmenellä varustaa ilmasta maahan -aseistuksella. Kääriäinen kertoi sivunneensa aihepiiriä Washingtonin tapaamisissa.

- Se, mistä täälläkin on keskusteltu, liittyy tämän kyvyn luomisen edellytyksiin, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot