Mainos
Mainos

Kääriäinen toivoo puolalaislentäjiä Kauhavalle

Puolustusministeri pitää kansainvälisen lentäjäkoulutuksen saamista Kauhavalle erittäin tärkeänä, jotta lentosotakoulun asema voidaan turvata myös 2010-luvulla.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että Suomi on saanut Puolalta virallisen tarjouspyynnön maan hävittäjälentäjien kouluttamiseksi Kauhavan lentosotakoulussa.

Suomalaisilla Hawk-koneilla voitaisiin kouluttaa 24 ohjaajaa kesään 2008 mennessä. Puolustusministeri Seppo Kääriäinen pitää Puolan tarjouspyyntöä päänavauksena, tosin tosin samoille apajille havittelevat myös muun muassa Ruotsi ja Norja.

- Kilpailu on armotonta. Hinta-laatusuhde ratkaisee, ministeri linjaa.

Hallituksen kunnianhimoisena tavoitteena on kansainvälisen lentokoulutuskeskuksen saaminen Kauhavalle ja Kääriäinen onkin lobannut asiaa EU:ssa. Ministeri myöntää, että lentosotakoulun tulevaisuus on vaakalaudalla ellei uutta toimintaa löydy.

- Se on keskeinen asia. Jos Kauhavalle ei saada mitään uutta toimintaa 2010-luvulla, on tilanne perin haasteellinen Kauhavalle ja koko Etelä-Pohjanmaalle

Lentosotakoulussa Kauhavalla tulevaisuutta ei nähdä yhtä synkkänä. Eversti Erkki Janhusen mukaan puolaispilottien koulututtamiseksi tarvittaisiin myös lisää ainakin lennonopettajia- ja johtajia sekä mekaanikkoja.

Puolustusministeriö joutuu puolestaan tutkimaan mitä Suomen lainsäädäntö sanoo Nato-maan lentäjien kouluttamisesta täällä. Suomi aikoo vastata puolalaispyyntöön toukokuuhun mennessä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.03.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot