Mainos
Mainos

Kääriäinen: Vaalirahakohulla yritetään kaataa Vanhanen

Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen (kesk.) näkee vaalirahakohun yrityksenä kaataa keskustalainen pääministeri. Kääriäinen kertoo MTV:n haastattelussa, että yli kuukauden mittaisen kohun taustalla vaikuttaa poliittinen sivujuonne.

- Se tähtää selvästi pääministerin aseman hankaloittamiseen ja kenties myös kaatamiseen.

Pääministerin vaatima välikysymys vaalirahasotkun tuomiseksi eduskunnan puitavaksi on Kääriäisen mukaan oikeutettu. Välikysymyksellä mitataan pääministerin luottamus ja se on Kääriäisen mielestä parlamentaarinen tapa selvittää vaalirahaepäilyt eduskunnassa.

Oppositio: onko jotain salattavaa, kun asiasta ei haluta puhua?

Opposition edustajat ihmettelevät, pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) nihkeyttä kommentoida vaalirahakohua. Oppositio on vaatinut pääministerin ilmoitusta vaalitukisotkusta, mutta tähän Vanhanen ei ole suostunut. Timo Soinin (ps.) mukaan hallituspuolueet yrittävät itse politisoida vaalirahasotkun hallituksen ja opposition väliseksi kiistaksi.

- Hallituspuolueet kinuavat oppositiolta välikysymystä ja oppositiota pidetään yllytyshulluna, tuhahtaa Soini.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie ihmettelee, miksi vaalirahakytköksistä ei olla valmiita keskustelemaan, jos kerta ei ole mitään salattavaa.

- Kieltämättä tulee sellainen ajatus, että asiaa ei kerrota, koska siellä on jotain joka ei kestä päivänvaloa, hän epäilee.

Seppo Kääriäisen mukaan pääministeri on puhunut vaalirahakytköksistään riittävän avoimesti. Vanhanen on häneen mukaansa tehnyt omasta vaalirahoituksestaan asianmukaiset ilmoitukset ja kertonut, mitä tietää vaalitukia jakavasta Kehittyvien maakuntien Suomi ry:stä.

- Minä luotan pääministerin sanaan, Kääriäinen toteaa.

Kääriäisen mukaan vaalirahasotku tuo Keskustan Joensuussa pidettävään puoluekokoukseen lisäjännitettä etenkin, kun kokouksessa käydään henkilövaaleja. Puoluesihteeri Jarmo Korhosen mahdollisuuksiin jatkaa puoluesihteerinä Kääriäinen ei halua ottaa kantaa. Sen hän jättää puoluekokousedustajien äänestettäväksi.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme