Mainos
Mainos

Kääriäinen vähentäisi suomalaisjoukkoja Afganistanissa

Entisen puolustusministerin Seppo Kääriäisen mukaan Afganistan on toistaiseksi vaarallisin rauhanturvaamisoperaatio, johon Suomi on osallistunut.

Eduskunnan varapuhemiehen mukaan on luonnollista, että Suomi palaa noin sadan rauhanturvaajan vahvuuteen sen jälkeen, kun Afganistanin presidentinvaalit on viety loppuun.

Kääriäinen kirjoittaa Verkkoapila-kolumnissaan, että vaalien jälkeen Suomen rauhanturvaamispanoksen vaikuttavuutta on arvioitava uudelleen. Hänen mukaansa painopistettä Afganistanissa on siirrettävä siviilikriisinhallinnan suuntaan.

- Suomen on viileästi harkittava omalta osaltaan, millaisella toiminnalla uskomme saavamme kestävimpiä tuloksia aikaan afganistanilaisille. Siitä näkökulmasta on enemmän kuin tarpeen pohtia siviilikriisinhallinnan osuuden lisäämistä ja sotilaallisen puolen vähentämistä, Kääriäinen kirjoittaa.

Suomalaiset rauhanturvaajat ovat lähiviikkoina osallistuneet aseellisiin välikohtauksiin kapinallisten kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme