Mainos
Mainos

Kaarlo Kalliala valittiin Turun piispaksi

Turun hiippakunnan piispaksi on valittu hiippakuntadekaani Kaarlo Kalliala (s. 1952). Hänet valittiin suoraan ensimmäisellä kierroksella. Hän sai kaikkiaan 431 ääntä.

Ensimmäisellä kierroksella valituksi tuleminen edellytti yli puolta annetuista äänistä. Annettuja ääniä oli 779.

Vastaehdokkaista kirkkoherra Aino Vesti keräsi 219 ääntä ja kirkkoherra Martti Hirvonen 111 ääntä.

Kaarlo Kalliala valmistui teologian kandidaatiksi vuonna 1977, ja hänet vihittiin papiksi samana vuonna. Teologian lisensiaatin tutkinnon Kalliala suoritti vuonna 1982.

Kalliala on työskennellyt 1980-luvulla muun muassa Suomen Haagin suurlähetystön pappina ja merimiespastorina Rotterdamissa. Vuosina 1989–98 hän työskenteli Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniajohtajana ja vuodesta 1998 lähtien Turun arkkihiippakunnan pääsihteerinä ja myöhemmin hiippakuntadekaanina.

Kaarlo Kalliala on naimisissa pastori Eija Kallialan kanssa ja heillä on kaksi aikuista poikaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot