Mainos
Mainos

Kaasugrilleissä usein merkkipuutteita, näin grillaat turvallisesti

Markkinoilla myydään paljon kaasugrillejä, joissa ei ole tarvittavia turvallisuusmerkintöjä, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Tilanne ei ole merkittävästi korjautunut, vaikka Tukes on huomauttanut puutteellisista merkinnöistä jo kolme vuotta sitten tehtyjen valvontakäyntien jälkeen.

Tukesin tietoon tulee vuosittain 5-10 nestekaasun aiheuttamaa tulipaloa. Näissä tulipaloissa ja räjähdyksissä on vuosina 1987-2008 kuollut kuusi ja loukkaantunut 44 ihmistä. Samalla aikavälillä nestekaasun aiheuttamiin häkämyrkytyksiin on kuollut 33 ihmistä.

– Tyypillisin vaaratilanne aiheutuu, jos esimerkiksi kaasupullon letkuliitin pettää ja kaasua vuotaa ulos, sanoo turvallisuusinsinööri Merja Rajamäki Tukesista.

Suomen suurimmalla mökkipaikkakunnalla Paraisilla grillaaville mökkiläisille ei ole sattunut onnettomuuksia.

– Ei sellaisia ole lähivuosina tapahtunut. Jos tulipalossa on kaasua mukana, palo leviää nopeasti. Jälkikäteen on vaikea selvittää, onko kaasu ollut syynä paloon, kertoo Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen johtava palotarkastaja Knut Lehtinen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot