Mainos
Mainos

Kaasuvuoto aiheutti vaaratilanteen Siilinjärvellä

Typpioksidikaasusta aiheutui yöllä vaaratilanne Siilinjärvellä. Vuoto kesti noin 15 minuuttia.

Siilinjärvellä koettiin vaaratilanne viime yönä, kun Kemiran tehtaalta pääsi ilmaan typpioksidikaasua.

Keltavihreä kaasupilvi nousi korkeuksiin Sulkavanjärven pohjoispäädystä ja hajosi reilussa tunnissa. Pelastusviranomaisten mukaan vuodosta ei aiheutunut vaaraa alueen ihmisille tai tehtaan työntekijöille.

Kaasupilvi syntyi, kun rikkihapposäiliötä täytettiin säiliöautosta. Autossa olleen rikkihapon seassa oli 460 kiloa typpihappoa. Sellaista seosta ei olisi saanut purkaa kyseiseen säiliöön.

-Vastuu on meidän. Kuljettaja ei ole siitä vastuussa, sanoo tehtaanjohtaja Auvo Noronen.

Kun säiliöauton kuljettaja havaitsi reaktion alkavan, hän keskeytti säiliön täyttämisen. Toimenpide vei jonkin verran aikaa, ja kaasua ehti päästä ilmaan noin 15 minuutin ajan. Norosen mukaan nyt selvitetään tarkoin, miten vastaavat erehdykset voidaan tulevaisuudessa välttää.

Ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa

Siilinjärvellä annettiin sireeneillä yleinen vaaramerkki hieman ennen puolta kahtatoista.

Radiossa kehotettiin ihmisiä pysymään sisällä, koska typpioksidikaasu on pahimmillaan tappava. Ihmisiä neuvottiin sulkemaan ikkunat ja ottamaan ilmastointi pois päältä.

Typpioksidi voi aiheuttaa pienenäkin altistumisena hengitysvaikeuksia.

Kaasuvuodolla ei ollut vaikutusta Kemira Growhow:n tuotantoon. Tuotantolaitokset sijaitsevat Siilinjärven keskustan tuntumassa. Siellä valmistetaan muun muassa lannoitteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme