Mainos
Mainos

Kaatumiset yleisin tapaturmakuolemien syy

Kaatumiset ja putoamiset olivat toissa vuonna yleisimpiä kuolemaan johtaneita tapaturmia sekä miehillä että naisilla. Yli kolmannes miesten ja yli puolet naisten tapaturmaisista kuolemista aiheutui niistä, kertoo Tilastokeskuksen kuolemansyytilasto. Valtaosa kuolemaan johtaneista kaatumisista sattui yli 65-vuotiaille.

Kaikkiaan tapaturmat aiheuttivat toissa vuonna noin kuusi prosenttia kaikista kuolemista.

Työikäisten miesten ja naisten yleisin kuolinsyy oli alkoholi. Alkoholiperäisten kuolemien määrä on viimeisten vuosikymmenien aikana kaksinkertaistunut.

Elinajan pidentyminen on lisännyt iäkkäiden kuolleiden määrää. Kun vielä vuonna 1989 kuolleista 18 prosenttia oli täyttänyt 85 vuotta, vuonna 2009 vastaava luku oli jo 32 prosenttia.

Suomessa kuoli toissa vuonna yhteensä 49 904 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot