Mainos
Mainos

Kabila vierailee Suomessa

Kongon demokraattisen tasavallan presidentti Joseph Kabila vierailee Suomessa.

Kabila pistäytyy Suomessa Euroopan-matkansa yhteydessä. Kabilan on määrä saapua Helsinkiin myöhään illalla Lontoosta. Vierailunsa aikana Kabila keskustelee ulkoministeri Erkki Tuomiojan sekä presidentti Tarja Halosen kanssa. Hän tapaa myös suomalaisyritysten edustajia.

Huomenna Kabila jatkaa Helsingistä Tukholmaan, jossa hän tapaa EU:n puheenjohtajamaan Ruotsin edustajia. Joseph Kabila nousi Kongon demokraattisen tasavallan presidentiksi tammikuussa sen jälkeen hänen isänsä Laurent Kabila murhattiin.

Kabilan Euroopan-vierailun tärkeimmäksi asiakysymykseksi uskotaan nousevan rauhanponnistelut, joilla on määrä lopettaa vuonna 1998 alkanut sisällissota. Sota on viime vuosina laajentunut Afrikan maan mittavimmaksi konfliktiksi, kun Ruanda ja Uganda ovat tukeneet hallitusta vastaan taistelevia kapinallisia ja Zimbabwe, Namibia ja Angola ovat lähettäneet joukkojaan Kabilan tueksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme