Mainos
Mainos

Kadonnut tekstarikin maksaa

Operaattorit perivät epäonnistuneista teksti- ja kuvaviestilähetyksistä täyden hinnan. Suurimpien operaattorien, Elisan ja Soneran mukaan laskutustapahtuma lähtee käyntiin siitä, kun viesti lähtee lähettäjän kännykästä.

Ulkomailta tai ulkomaille Suomesta lähettettyjen katoavien viestien määrä riippuu hyvin paljon maasta. Uutistoimisto CNN:n mukaan esimerkiksi Yhdysvaltojen sisällä katoaa miljoonia tekstiviestejä kuukaudessa.

Viestien hinnoittelu voi EU:n ulkopuolella vaihdella paljonkin. Tarkkana kannattaa olla erityisesti kuvaviestien lähettämisessä.

Elisan johtajan Matias Castrenin mukaan joidenkin maiden verkon huono toimivuus saattaa tulla ulkomailla matkustettaessa yllätyksenä, koska Suomessa matkapuhelinverkko toimii niin hyvin.

Soneran kansainvälisistä operaattorisopimuksista vastaavan Anu Mustosen mukaan jotkut valtiot myös estävät tarkoituksellisesti viestien kulkua maan omilla operaattoreilla.

- Erityisesti Aasiassa voi olla tällaista tarkkailua, mutta se koskee maan sisäistä liikennettä, ei Soneran asiakkaita.

Mustonen kertoo, että Soneran liittymä toimii useimmissa maissa, tosin Afrikassa on monia maita, joissa liittymä ei toimi lainkaan. Yhteistyösopimukset puuttuvat myös mm. Myanmarilta ja Pohjois-Korealta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme