Mainos
Mainos

Kadut pölyävät taas

Katujen kuivuminen on aloittanut jälleen katupölykauden pääkaupunkiseudulla.

Tänään ilmassa on ollut paikoitellen runsaasti katupölyä ja Helsingin seudun ympäristöpalveluiden mittausten mukaan ilmanlaatu oli aamupäivän aikana ajoittain huono.

Sateet helpottaisivat pölyämistä, mutta lähipäivinä sateet jäävät kuitenkin todennäköisesti vähäisiksi ja pölyäminen jatkuu viikonlopun yli.

Pölykausi jatkuu yleensä toukokuun alkuun asti

Ilman hiukkaspitoisuudet kohoavat keväisin, kun kirkas auringonpaiste sulattaa pientareet ja kuivattaa tienpinnat. Talven kuluessa teille ja pientareille varastoitunut hienojakoinen aines pöllyää ilmaan.

Pölyäminen on voimakkainta tienpintojen kuivuttua ja ilmankosteuden ollessa alhainen. Pölykausi jatkuu yleensä toukokuun alkuun saakka, jolloin talven hiekoitushiekka saadaan poistettua kaduilta.

Ilman laatua voi seurata HSY:n verkkosivuiltaja matkapuhelimilla osoitteessa mobi.hsy.fi. Ilmanlaadusta saa myös tietoa esimerkiksi metrojen ja raitiovaunujen ilmanlaatunäytöistä.

Puhdista talven hiekat kosteana

Talven pölyt ja hiekoitussepelit kannattaa puhdistaa pihoilta ja kaduilta kosteana, sillä kostea hiekoitussepeli ei pölyä, ja pinnat puhdistuvat tehokkaasti. Jokainen voi vaikuttaa kevään pölyisyyteen siivoamalla lähiympäristönsä heti sääolojen salliessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme