Mainos
Mainos

Kahdeksan TAYS:n silmälääkäriä irtisanoutui

Kahdeksan Tampereen yliopistosairaalan TAYS:n silmälääkäriä on jättänyt irtisanoutumisilmoituksensa.

Irtisanoutuneet silmälääkärit viittaavat saatekirjeessään palkkakysymyksiin, koulutusmäärärahoihin sekä naisten ja miesten samapalkkaisuuteen.

Irtisanoutuneista puolet työskentelee TAYS:ssa osa-aikaisesti. Kahdeksasta henkilöstä kolme on vakituisessa ja viisi määräaikaisessa työsuhteessa. Sairaalan silmäklinikan lääkärivahvuus on nykyisellään 20 lääkäriä.

TAYS:n lääkärien varapääluottamusmies, lakkopäällikkö Timo Rinne pitää mahdollisena, että irtisanoutumisilmoituksia tulee lisääkin.

-En usko, että silmäklinikalla on mitään erityisen suuria sisäisiä ongelmia. Enemmänkin tämä on väsymystä tilanteeseen, ja se lähti nyt purkautumaan tällä tavoin. En ihmettelisi, vaikka erokirjeitä tulisi lisääkin - sen verran vihaista väkeä täällä on, arvioi Rinne.

Rinteen mukaan jo ennen lääkärilakkoa siellä täällä TAYS:ssa pohdittiin joukkoirtisanoutumista. Lääkärit halusivat kuitenkin jäädä odottamaan, mitä työtaistelu toisi tullessaan.

Silmäklinikan ylilääkärin Lotta Salmisen mukaan irtisanoutumispaperin jättäneiden kanssa pyritään aloittamaan neuvottelut lähiaikoina, todennäköisesti ensi viikolla. Palkan ja muiden ehtojen parantamista on hänen mukaansa syytä ainakin yrittää.

-Jos näin moni lääkäri poistuu, niin totta kai se vaikeuttaa potilastyötä. Nämä eivät ole aivan nuorimpia, vaan joukossa on erittäin kokeneita lääkäreitä, Salminen toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme