Mainos
Mainos

Kahdelle käräjätuomarille huomautukset tuomiovirheistä

Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka on antanut kahdelle käräjätuomarille huomautukset tuomiovirheistä. Molemmissa tapauksissa oli kyse siitä, että tuomarit olivat tuominneet syytetyt teoista, joiden syyteoikeus oli jo vanhentunut.

Huomautuksen saaneet tuomarit työskentelevät Riihimäen ja Raaseporin käräjäoikeuksissa. Riihimäellä väärä tuomio annettiin veropetoksesta ja Tammisaaren Raaseporissa ampuma-aserikkomuksesta. Virheet tulivat ilmi oikeuskanslerinviraston rutiinitarkastuksissa. Jonkka ei nosta tuomareita vastaan virkasyytteitä. Hän katsoo virheiden sattuneen epähuomiossa ja olleen lain tarkoittamassa mielessä vähäisiä. Virheet on jo oikaistu ylemmissä tuomioistuimissa, eikä tuomituille ole koitunut ylimääräisiä täytäntöönpanoseuraamuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot