Mainos
Mainos

Kahdelle Loviisan lääkärille syytteet

Nuoren naisen kuolemantapauksesta nostetaan syytteet kahta Loviisan terveyskeskuslääkäriä vastaan.

Kihlakunnansyyttäjä Heidi Perttunen on päättänyt nostaa syytteet kahta Loviisan terveyskeskuslääkäriä vastaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuoleman tuottamuksesta.

Asian suullinen valmistelu oli viime viikolla ja syytteet luetaan lääkäreille Loviisan käräjäoikeudessa syyskuun lopulla. Loviisassa kuoli nuori äiti lokakuussa 2001 juotuaan viiden hengen seurueessa alkoholia, joka myöhemmin paljastui tuulilasin pesunesteeksi.

Hän kuoli metanolimyrkytykseen Loviisan terveyskeskuksessa. Myrkytykseen kuollut nainen hakeutui itse hoitoon terveyskeskukseen. Hän oli valittanut huimausta ja pahoinvointia. Hän oli itse kertonut epäilevänsä, että hänen huono olonsa johtui edellisiltana nautitusta väkevästä alkoholista.

Syytteen mukaan lääkäreiden toiminta terveyskeskuksessa ei ole ollut riittävä akuuttia hoitoa tarvinneelle naiselle. Kuolemantuottamuksesta on kovin rangaistus kaksi vuotta vankeutta. Kesäkuussa Loviisan käräjäoikeus tuomitsi pernajalaisen nuoren miehen kuolemantuottamuksesta kolmen kuukauden vankeustuomioon ehdollisena.

Tuomittu todettiin mielentilatutkimuksessa täyttä ymmärrystä vailla olleeksi. Oikeus katsoi miehen aiheuttaneen kolmen lapsen äidin kuoleman, koska hän oli asettanut tarjolle metanolia sisältänyttä tuulilasin pesunestettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme