Mainos
Mainos

Kahta epäillään Helsingin kaasuiskuista

Poliisi epäilee ainakin kahden henkilön syyllistyneen viime viikolla Helsingin keskustassa tehtyihin kaasuiskuihin. Iskuja tehtiin viime torstain ja sunnuntain välisenä aikana neljään eri kohteeseen, ja niissä sai oireita yli 30 ihmistä.

Poliisin mukaan iskuissa käytettiin joko kyynelkaasua tai kyynel- ja paprikakaasun sekoitetta. Komisario Tuomo Lotta sanoo, että poliisi on saanut tekijöistä tuntomerkit mm. kuvamateriaalin ja yleisön vihjeiden perusteella. Poliisin hallussa olevalla videonauhalla näkyy kaksi parikymppistä miestä, joista toinen käyttää kaasusumutinta. Molemmat poistuivat heti teon jälkeen paikalta.

Poliisi ei vahvista epäilyjä siitä, että kyseessä olisi ollut rasistinen rikos. Liki puolet oireita saaneista on ulkomaalaistaustaisia, mikä voi johtua vain siitä, että heitä käy paljon Lasipalatsin kirjastossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme