Mainos
Mainos

Kahvikuppineuroosiin uusi hoitomenetelmä

Tuoreen väitöksen mukaan oireet vähenevät estämällä selkärangan vieressä sijaitsevan sympaattisen hermoston toiminta tietyltä kohtaa.

Sosiaalisten tilanteiden pelkoon eli niin sanottuun kahvikuppineuroosiin on löydetty uusi hoitomenetelmä. Neuroosin oireet vähenevät merkittävästi estämällä selkärangan vieressä sijaitsevan sympaattisen hermoston toiminta tietyltä kohtaa. Asia selviää tänään Oulun yliopistossa tarkastettavasta väitöskirjasta.

Kahvikuppineuroosista kärsivä henkilö pelkää erilaisia sosiaalisia tilanteita. Näitä ovat esimerkiksi työpaikkahaastattelu, pankissa asiointi tai yhdessä syöminen. Tällöin henkilö punastelee, hänen sydämensä tykyttää ja kädet tärisevät ja hikoilevat.

Kahvikuppineuroosista kärsii noin kymmenen prosenttia suomalaisista. Vaiva on hieman yleisempi naisilla kuin miehillä, joilla neuroosi esiintyy yleensä vaikeampana. Häiriö puhkeaa yleensä lapsuus- ja nuoruusiässä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme