Mainos
Mainos

Kaija Laitinen & Kirsi Mäkelä, toim: Saarijärvi kuvina

Arvio: Toni van der San

(Minerva)

Perhepiiristä löytyvä kesämökki oli ensiaskeleeni tähän mukavaan keskisuomalaiseen kaupunkiin ja sen ympäristöön. Saarijärvi on viime aikoina ollut esillä lähinnä negatiivisessa valossa kunnan alueella olevien turvesoiden takia. Laitisen ja Mäkelän toimittama kuvakirja avaa Saarijärveä lukijoille positiivisella asenteella. Kirjan tekstit on kirjoittanut paikallisen Sampo-lehden pitkäaikainen päätoimittaja Maire Hyvönen.

Varsin aktiiviselta tuntuva kaupunki esitellään luonnon ja ihmisten kautta. Tärkeimmät paikat ja tapahtumat saavat ansaitsemansa osan kirjan sivuilta. Vuonna 2009 osaksi kaupunkia palannut naapuripitäjä Pylkönmäki esitellään ensimmäisten joukossa. Paikkojen lisäksi esittelyyn pääsevät kaupungin merkittävät nähtävyydet ja kulttuurimuodot yhdessä harrasteiden ja tärkeimpien firmojen kanssa.

Kirjaan on tasaisin väliajoin sijoitettu koko aukeaman kokoisia luontokuvia, jotka tasapainottavat hienosti muuten varsin ihmisvetoista kuvakirjaa. Ihmispaljouden ymmärtää, onhan tässä kyseessä kaupungin kuvallinen esittely eikä pelkkä alueen luontoa esille tuova teos. Ihmisten kuvia ihmisille siis. Kirja on koostettu Saarijärven Kameraseuran kuvista.

Kirjaa voi suositella sellaiselle, jolla on jonkinlainen kytkös Saarijärveen. Tai sellaiselle, joka vain tykkää katsella kivoja kuvia. Saarijärvi kuvina on hyvin tehty kirja, lukisin tämän mielelläni läpi vaikka em. kytköstä paikkakuntaan olisikaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme