Mainos
Mainos

Kaikki Halme-kantelut saatetaan hylätä

Kaikki kirjoittaja Kaarina Hazardin poikimat kantelut saatetaan hylätä Julkisen sanan neuvostossa (JSN). Kanteluissa on syytetty Hazardin loukanneen edesmenneen entisen kansanedustajan Tony Halmeen kunniaa.

JSN:n kanteluohjeiden mukaan kunnianloukkauskanteluihin tarvitaan asianosaisen suostumus. Kun kyse on kuolleen kunniasta, suostumus pitäisi pyytää hänen lähiomaisiltaan.

Neuvostoon on tullut kolumnista yli 120 kantelua. Neuvoston mukaan yhdessäkään niistä ei mainita, että kantelija olisi omainen tai kysynyt luvan omaiselta.

Hazard käsitteli Iltalehden kolumnissaan Halmetta kriittisesti.

Kantelujen määrä ylitti aiemmat ennätykset jo eilen, kun niitä oli tullut vasta reilut kolmekymmentä. Tapaus on siis erittäin poikkeuksellinen.

Julkisen sanan neuvosto sanoo saaneensa jo riittävästi tietoa, jonka perusteella käsitellä kolumnia. Se huomauttaa myös, että sen päätöksiin vaikuttaa enemmän kanteluiden sisältö kuin määrä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot