Mainos
Mainos

Kaikki Halme-kantelut saatetaan hylätä

Kaikki kirjoittaja Kaarina Hazardin poikimat kantelut saatetaan hylätä Julkisen sanan neuvostossa (JSN). Kanteluissa on syytetty Hazardin loukanneen edesmenneen entisen kansanedustajan Tony Halmeen kunniaa.

JSN:n kanteluohjeiden mukaan kunnianloukkauskanteluihin tarvitaan asianosaisen suostumus. Kun kyse on kuolleen kunniasta, suostumus pitäisi pyytää hänen lähiomaisiltaan.

Neuvostoon on tullut kolumnista yli 120 kantelua. Neuvoston mukaan yhdessäkään niistä ei mainita, että kantelija olisi omainen tai kysynyt luvan omaiselta.

Hazard käsitteli Iltalehden kolumnissaan Halmetta kriittisesti.

Kantelujen määrä ylitti aiemmat ennätykset jo eilen, kun niitä oli tullut vasta reilut kolmekymmentä. Tapaus on siis erittäin poikkeuksellinen.

Julkisen sanan neuvosto sanoo saaneensa jo riittävästi tietoa, jonka perusteella käsitellä kolumnia. Se huomauttaa myös, että sen päätöksiin vaikuttaa enemmän kanteluiden sisältö kuin määrä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme