Mainos
Mainos

Kaikki Husin katastrofipotilaat toipumassa

Reilut 20 Kaakkois-Aasian katastrofissa loukkaantunutta saa vielä hoitoa Husin sairaaloissa.

Kaikki Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa hoitoa saavat Aasian katastrofin uhrit ovat toipumassa, kertoo vastaava ylilääkäri Eero Hirvensalo. Myös eilen huonossa kunnossa olleen vakavimmin vammautuneen potilaan tila on paljon parempi.

Hirvensalon mukaan potilailla on vielä isoja haavoja, jotka kyllä paranevat, mutta jättävät pysyviä jälkiä. Katastrofipotilaita on Husin sairaaloissa hoidossa vielä runsaat parikymmentä.

Oulussa hoidettu Aasiassa vammautuneita

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidettu viime päivien aikana neljää Aasian katastrofin uhria. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Lauri Nuutinen kertoo, että kaksi potilasta kävi näyttämässä vammojaan päivystyksen puolella ja kahta potilasta hoidettiin parin päivän ajan osastolla.

Heistä toinen on päässyt jo kotiin ja toinen kotiutetaan lähiaikoina.

- Me olemme päässeet hyvin vähällä, hän toteaa. Nuutisen mukaan sairaanhoitopiirin alueelta lähtöisin olevat potilaat olivat kaikki aikuisia.

Hän kertoo, että heidän vammansa olivat pääosin lieviä pintavammoja ja tulehtuneita ruhjehaavoja. Kainuun keskussairaalaan Kajaaniin puolestaan ei katastrofin uhreja ole vielä hakeutunut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme