Mainos
Mainos

Kaikki suomalaiset on tavoitettu

Britannian viranomaiset eivät ole toistaiseksi ilmoittaneet suomalaisista uhreista. Läheltä piti -tilanteita on sen sijaan sattunut.

Lontoon eiliset terrori-iskut eivät ilmeisesti ole vaatineet suomalaisia uhreja. Iskun jälkeen Suomen Lontoon-suurlähetystölle kadonneiksi ilmoitetut suomalaiset on tavoitettu.

- Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, että myöhemmin ilmoitettaisiin uusista kadonneista suomalaisia, muistutetaan ulkoministeriöstä.

Omaiset tai läheiset ovat ilmoittaneet ulkoministeriölle tai suurlähetystölle iskun jälkeen kadonneiksi kaikkiaan 14 suomalaista, joista kaikkiin on siis saatu yhteys. Kaikki tavoitetut ovat olleet kunnossa.

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että kukaan olisi loukkaantunut. Kyse on lähinnä kahden kadulla kulkeneen suomalaismiehen kasvojen nokeentumisesta.

- Nämä kaksi henkilöä eivät ilmeisesti ehtineet siistiytyä ennen Helsinkiin lähteneeseen koneeseen nousua, arveli lähetystöneuvos Jukka Siukosaari Lontoon suurlähetystöstä tänä aamuna.

Ulkoministeriön Suomen Punaiselta Ristiltä saamien tietojen mukaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapui eilisiltana kello 18.30:n aikaan kaksi matkustajaa, jotka olivat nokeentuneita mutta heillä ei ollut päälle näkyviä vammoja tai siteitä. Tulijat eivät käyttäneet Vantaan kriisikeskuksen ja SPR:n kentälle järjestämää palvelua.

- Kaksi nokeentunutta henkilöä olivat nuoria miehiä, ja he kävelivät reippaasti omin neuvoin ulos, kerrottiin SPR:stä.

He ja suurin osa matkustajia näyttivät helpottuneilta ennemmin kuin järkyttyneiltä. Muutamat matkustajat halusivat keskustella asiasta kriisikeskuksen työntekijöiden kanssa.

(MTV3)

Ulkoministeriö on avannut puhelinlinjan Lontoon terrori-iskua koskevia tiedusteluja varten. Numero on 0800 04444. Lisäksi ministeriön verkkosivujen sähköisellä lomakkeella voi ilmoittaa kadonneista omaisista.

Suomalaisten tilannetta voi yrittää tiedustella myös suoraan Suomen Lontoon suurlähetystöstä, numerosta +4420 7838 6200.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme