Mainos
Mainos

Kaikki suomalaismepit vaativat kellojen siirron lopettamista

Kelloja siirretään sunnuntaina jälleen tunnilla taaksepäin, kun Suomi ja muut EU-maat siirtyvät talviaikaan. Suomen europarlamentaarikkojen mukaan kellojen siirtely saisi loppua saman tien.

Kaikki 13 Suomen europarlamentaarikkoa vaativat yli ryhmärajojen kellojen siirron lopettamista koko EU-alueella. EU-direktiivi määrää, että kaikki EU-maat siirtyvät kesä- ja talviaikaan samana päivänä. Mepit ehdottavat tämän direktiivin muuttamista niin, että jäsenmaat voisivat itse valita, jatkavatko he käytäntöä vai ei. Kellon siirtämistä jatkavat tekisivät sen edelleen samalla hetkellä.

Kesäaika otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1981, ja siihen on lähes 40 vuoden aikana kehittynyt napakka viha-rakkaussuhde. Kellojen siirtelyn vastustus on meppien mukaan kasvanut, kun siirtelyn vaikutuksista terveyteen on tullut uutta tutkimustulosta. Myös  lääketieteen Nobelin palkinto luovutettiin tänä vuonna sisäisen kellon ja vuorokausirytmin tutkijoille.

Täydennetty juttua kello 17.37 mepin ehdotuksella, miten direktiiviä muutettaisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme